FAQ

Vragen & antwoorden over Posicom.

 1. Posicom houdt gemiddeld twee dagen per week vrij voor snelle oplossingsgerichte observatie en  advies / sparren plus eventueel een ouderavond op school of BSO. Waarvoor is dat?
  Voor iemand die voor een zeer pittige / moeilijke groep staat is enkele weken wachten op een observatie en advies erg lang.
 2. Theo Klungers van Posicom zit op twitter. Posicom gebruikt twitter om interessante nieuwtjes over het aanpakken en voorkomen van pesten onder de aandacht te brengen of om met andere twitteraars in dialoog te treden over het onderwerp “pesten”.
 3. faqBlog met mogelijkheid tot commentaar / ervaringen uitwisselen…Op de website wordt regelmatig een blog geplaatst. U kunt daar uw ervaringen en commentaar bij zetten. Heel graag zelfs. Posicom houdt zich het recht voor commentaar / ervaringen te verwijderen. Een nieuwe blog wordt via twitter aangekondigd.
 4. Als we willen bellen voor advies, kan dat?
  Ja, dat kan en is gratis, op uw eigen telefoonkosten na. U kunt het beste in de avonduren bellen. E-mailen kan ook. Zie contact.
 5. Als we met Posicom in zee gaan met wie krijgen we dan te maken?
  Met Theo Klungers. Hij heeft er bewust voor gekozen om nog anderhalve dag per week leerkracht te zijn, waardoor hij stevig in de praktijk blijft staan. Hij is daarnaast ook therapeut, (SOVA-)trainer, communicatietrainer en mediator.Hij is deskundig op het gebied van pesten en / of groepsprocessen. lees meer…
 6. Met wie werkt Posicom samen?
  Posicom werkt samen met andere professionals, als dat een meerwaarde heeft. Lees meer…
 7. Hoelang bestaat Posicom?
  Sinds 1996.
 8. Een directeur van een basisschool:”Het verbaasde mij dat ik een compleet traject wilde voor een groep en Theo Klungers van Posicom het advies gaf om eerst de uitwerking van het plan van aanpak af te wachten. Dit is toch niet echt commercieel denken?”
  Nee, dat klopt. Maar scholen willen soms vanuit een noodsituatie meer dan op dat moment nodig of nuttig is. Door daar eerlijk over te zijn wordt Posicom als een betrouwbare partner gezien, waardoor scholen soms jaren later bij een ander probleem in een andere groep opnieuw voor Posicom kiezen.
 9. Heeft Posicom een wachtlijst voor therapie?
  Nee, in principe niet. Theo Klungers neemt uitsluitend cliënten aan, die een probleem hebben, dat te maken heeft met pestsituaties. Als er een wachtlijst dreigt te ontstaan, dan wordt er ook therapie gegeven op de zaterdagen. Lees meer…
 10. Evaluaties kunnen ingekeken worden.
 11. contactgegevens
  Voor vragen en opmerkingen over Posicomdiensten, Posicomprodukten of voor een gesprek over een pestsituatie en / of een moeilijke groep, kunt u via contact met Posicom in contact komen.
 12. algemene voorwaarden
  Klik hier voor de algemene voorwaarden.