Therapie bij pesten

Therapie bij pesten op school.

Word je op school gepest en ben je daar helemaal klaar mee? Dan is dit misschien een goed moment om in actie te komen. Niemand heeft het recht om jou te pesten, maar als het dan toch gebeurt, is het natuurlijk wel heel erg handig om te weten wat je kunt doen en hoe je dat kunt doen. Samen puzzelen we dat uit, bepalen je doel of doelen en en gaan aan de slag. Heb je erg veel last van je pestverleden, dan kunnen we daar ook aan werken. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en pubers. Uiteraard zijn je ouders in dit proces heel belangrijk om je te helpen waar dat nodig is en om je los te laten waar dat kan.

ouder met een pestverleden

Als uw kind gepest wordt en / of regelmatig het onderspit delft in de klas, dan doet dat wat met u als ouder. De meeste ouders zien hun kinderen immers graag gelukkig. Een ouder met zelf een pestverleden is extra kwetsbaar. Pijn uit het verleden komt vaak naar boven met de grote angst of uw kind hetzelfde gaat meemaken. Wat kunt u doen? Hoe kunt u zinvol reageren naar bijvoorbeeld school toe? Wellicht vraagt u zich af hoe u er kunt zijn voor uw kind, zonder dat u onbewust uw pestverleden op de schouders van uw kind legt. Herkent u uzelf hierin? En wilt u praktische tips en / of begeleiding, dan bent u van harte welkom. Misschien is dit ook het juiste moment om uw eigen pestverleden te gaan verwerken.

 

Bij pesten op het werk / pesten op de werkvloer

Volwassenen die gepest worden op het werk, zijn ook van harte welkom. In de sessies kijken we heel praktisch naar wat u kunt doen. Uiteraard kunnen we ook het verwerken van een pestverleden aan bod laten komen.

verwerken van pesten

Uw leven gaat best lekker. Vroeger werd u gepest, maar die tijd ligt gelukkig achter u. Toch merkt u, dat het pestverleden u nog parten speelt. Dan kan EMDR een goede therapie voor u zijn om de emoties omtrent het pestverleden te verwerken. Vaak heb je maar een paar sessies nodig.

EMDR is ook zeer geschikt voor kinderen en pubers om een pestverleden te verwerken. Lees meer over EMDR.

 

kinderen of volwassenen die pesten

Mensen, die pesten hebben een dubbel probleem. Ze maken het leven van één of meer mensen tot een hel en ze ontnemen zichzelf de kans zich te ontwikkelen tot een evenwichtig persoon, die rekening houdt met andere mensen. Mensen pesten om verschillende redenen. Dat kan zijn van niet goed in de vel zitten, willen voldoen aan groepsdruk, bang zijn een positie te verliezen, angst om zelf (opnieuw) gepest te gaan worden, wraak, jaloezie, minachting, de baas willen spelen, enz. Sommige pesters kunnen bewust kiezen om te stoppen met pesten. Direct doen, zou ik zeggen. Andere pesters hebben daarbij hulp nodig om het patroon van het pestgedrag te doorbreken. Daar wil ik u of jou graag bij ondersteunen.

 

Meer informatie over de therapievormen

Wil jij of wilt u meer weten over mijn werkwijze? Klik dan a.u.b. hier en/of neem contact met me op. Ik ben als therapeut helemaal gespecialiseerd op het gebied van pesten en cyberpesten, om u of jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. De kennismaking is altijd gratis en volkomen vrijblijvend.

 

Voor wie?

  • Voor kinderen vanaf 8 jaar en pubers, die gepest worden en / of last hebben van een pestverleden.
  • Voor volwassenen die last hebben van pesten op de werkvloer of van een pestverleden.

Tarief consult / sessie:

60,– per sessie van ongeveer een uur.

Vergoeding is met een aanvullende verzekering vaak (voor een deel) mogelijk, omdat het hier therapie betreft. U kunt bij uw verzekering navragen of dit ook voor u het geval is. De onderstaande gegevens heeft u dan nodig:

Naam therapeut:

Theo Klungers

NBVH Lidnummer:

03112

AGB praktijk:

90/12403

AGB therapeut:

90/033433

RBCZ:

403177R

Aangesloten bij en ingeschreven in het wettelijk verplichte register van de geschillencommissie SCAG

Waar?

In de praktijk te Weesp. Zie contact. Niet alle sessies hoeven in de praktijk te Weesp plaats te vinden. Vaak kunnen sessies ook online gedaan worden.

Theo Klungers

Lees meer…

Beschikbaarheid:

in overleg.