workshop pesten

twee- of driedaagse cursus anti-pestcoördinator

Tussen de tien en vijftien procent van de leerlingen wordt regelmatig gepest. In 2015 is de “anti-pestwet” ingevoerd. In deze wet staat, dat iedere school moet zorgen voor een sociaal veilige omgeving en pesten moet tegengaan. Tevens moet de school de sociale veiligheid monitoren en een contactpersoon, de zogenaamde anti-pestcoördinator, hebben. In deze cursus krijg je praktische tools om pesten preventief en curatief aan te pakken, zowel beleidsmatig, als in de praktische ondersteuning naar leerlingen, ouders en leraren toe.

Op verzoek van SBO heb ik (Theo Klungers)  jarenlang geleden deze cursus tot anti-pestcoördinator ontwikkeld en ik  houd deze uiteraard up-to-date. Het juridische dagdeel is door jurist & orthopedagoog Krista te Mebel vorm gegeven. Zij doet een halve dag het juridische onderdeel van deze cursus en ik anderhalve dag de pedagogische en organisatorische kant m.b.t. de taak / functie van  “anti-pestcoördinator”. Tevens kunt u  facultatief kiezen voor een extra aansluitende derde dag. Op deze derde dag staat o.a. het oefenen van emotievolle oudergesprekken op de rol met in de middag hulp van trainersactrice Esther Werneke. De training wordt al jarenlang twee keer per jaar gegeven bij Utrecht CS via SBO. Deze training is zowel te volgen via open inschrijving als incompany.

Data open inschrijvingen:

  • negentiende editie in Utrecht: 26 maart 2020 – 2 april 2020 en facultatief 9 april 2020

Lees hier meer op de SBO-website over prijs, inhoud en inschrijving.workshop pesten en cyberpesten op locatie en op maat

doelgericht naar oplossingen

Wellicht loopt u als onderwijsprofessionals of pedagogische medewerkers tegen problemen omtrent (cyber)pesten aan. Hoe kunt u pestproblemen tackelen? Met casussen van uw eigen school of pedagogische instelling gaan we aan de slag. Wat betekent een casus eventueel voor uw schoolbeleid, groepsaanpak en individuele benadering? Wat kan uw school preventief verder doen? Wat moet wettelijk wel en wat niet m.b.t. sociale veiligheid?  Hoe zit het met cyberpesten? En niet onbelangrijk: hoe communiceert u met ouders en leerlingen over pesten? Lijkt een workshop u wat voor uw team of een deel van uw team, dan kunt u contact met me opnemen.

praktische zaken

Voor wie? Voor professionals, die pesten willen aanpakken en zoveel mogelijk willen voorkomen binnen hun school of instelling
Tarief consult / sessie: 350,– voor een workshop van anderhalf uur.

600,– voor een workshop van drie uur

1200,– voor een workshop van zes uren en 1 uur lunch.

Daarbij komen nog de reiskosten/reistijd van 0,90 euro per kilometer plus eventuele parkeerkosten.

U krijgt tijdens of achteraf een rekening en betaalt dan via uw bank.

Hier leest u meer over de privacyregeling.

waar? Bij u op locatie (school, instelling, bedrijf).
Beschik-baarheid: in overleg op maandag, donderdag of vrijdag. Klik hier voor contact.
Theo Klungers. Lees meer…