Gastlessen in de klas

Hebben de leerlingen in uw groep moeite in het positief omgaan met elkaar? Slepen de kinderen oud-zeer mee? Heeft de groep een slechte naam en rust dat op de schouders van de kinderen? Vormt pesten & cyberpesten een probleem? Of hebben de kinderen vervelende situaties meegemaakt? Dan kan een gastles of serie gastlessen op maat zeer zinvol zijn.

Na een observatie in uw groep kan éénmalige tips aan de leerkracht en de I.B.-er voldoende zijn. Voor meer informatie  daarover kunt u hier kijken. Het kan ook zijn dat de groep meer nodig heeft. Dan kan een traject met een serie gastlessen en eventueel een ouderavond een goede investering zijn. Samen met u worden de gastlessen / traject op maat gemaakt. We kijken vooral naar wat uw groep nodig heeft. Hier kunt u lezen voor welke trainingen en methodieken ik gecertificeerd ben. Het voordeel voor u is, dat ik niet vast zit aan één soort training of lessenserie, maar samen met u kan kiezen, wat volgens ons bij uw groep past.

Doelgroep: groepen uit het basisonderwijs en de eerste klas uit het voortgezet onderwijs.
Prijs:
offerte
Informatie: kunt u krijgen bij Theo Klungers via contact.
Werkgebied: door heel Nederland, uitgezonderd Zeeuws Vlaanderen.
Beschikbaarheid:  in overleg, maar pas weer mogelijkheden na de herfstvakantie.

 

 


 

gastlessen over pesten en cyberpesten

 

Bij een gastles over pesten en cyberpesten werk ik meestal met filmpjes,vragen en stellingen. Ik laat leerlingen kennis met elkaar delen. Door vragen / stellingen en 2-minutenopdrachten denken de kinderen of studenten na over dilemma’s. Waar nodig voeg ik kennis toe. Ernst en luchtigheid wisselen elkaar respectvol af. De les duurt ongeveer 100 minuten. Uiteraard zijn inhoud en werkvormen aangepast aan het niveau van de leerlingen / studenten en type school.

De gastles kan gegeven worden aan klassen waar nauwelijks tot niet gepest wordt en aan klassen waarin regelmatig gepest wordt.De gastlessen voor klassen waarin regelmatig gepest wordt, wordt op maat gemaakt.

Voor alle gastlessen geldt, dat we vooraf telefonisch of per e-mail contact hebben.

Evaluaties van leerlingen:

 

  • leuke filmpjes met goede opdrachten;
  • leuke les: enthousiasme, productief, handig;
  • goede filmpjes en goed dat we onze mening mochten laten horen;
  • handige informatie;
  • ik vond deze les leerzaam, want we werden geconfronteerd met vormen van pesten door de filmpjes. Hierdoor kunnen we pesten sneller herkennen. En nu weten we wat we er tegen kunnen doen.
Doelgroep: leerlingen PO en VO, MBO, HBO en universiteit
Prijs:
200,– euro voor de eerste les van 100 minuten (zolang duurt de les), daarna 90,– euro  voor de volgende aansluitende les van 100 minuten. Inclusief vooroverleg per telefoon en/of e-mail.
Exclusief reiskosten en eventuele  parkeerkosten.
Informatie: kunt u krijgen bij Theo Klungers via contact.
Werkgebied: door heel Nederland, uitgezonderd Zeeuws Vlaanderen.
Beschikbaarheid:  in overleg.