voorlichting en / of sparren over pesten, cyberpesten en sociale veiligheid

Wilt u interactieve voorlichting krijgen of sparren over pesten, cyberpesten en sociale veiligheid met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en vooral praktische voorbeelden van hoe pesten werkt, hoe je (cyber)pesten kunt aanpakken en grotendeels kunt voorkomen? Dan bent u hier aan het goede adres. Sinds 1996 houd ik – Theo Klungers – me als schoolmedewerker (groepsleerkracht, gedragsspecialist, vertrouwenspersoon en anti-pestcoördinator) en als hulpverlener (therapeut, mediator en docent/trainer gespecialiseerd op het gebied van pesten) met dit onderwerp bezig.

iStock_000001150578XSmall_spiegel


workshop “Van pesten naar een wij-gevoel” voor professionals binnen het onderwijs

Deze workshop is bedoeld voor leraren en ander personeel binnen de school. Hoe voorkom je zoveel mogelijk (cyber)pesten en hoe kun je (cyber)pesten aanpakken vanuit de verschillende rollen. Hoe betrek je ouders en kinderen daarbij? Er is ook een ouderavondversie.


workshop / sparren “Roept u maar….”

faq

Wellicht leven er bij u of uw organisatie / school veel vragen en wilt u daar graag over sparren. Alles wat met (cyber)pesten en groepsprocessen te maken heeft, van beleid tot praktische uitvoering, kan ter plekke aan bod komen. Vandaar de titel “Roept u maar….”


Vierdaagse cursus tot anti-pestcoördinator in Utrecht en / of online

Samen met mijn twee collega’s Krista te Mebel en Esther Werneke verzorg ik een groot deel van de vierdaagse cursus bij SBO tot anti-pestcoördinator.  Informatie over de cursus anti-pestcoördinator, de kosten en eventuele inschrijving vindt hier.

Wat deelnemers als feedback teruggaven….

  • Door de vele praktijkvoorbeelden en de levendige en bevlogen wijze waarop u dit vertelde, heeft u ons van minuut tot minuut geboeid. We hebben het niet alleen een heel informatieve, maar ook leuke avond gevonden. Hartelijk dank.
  • ……Wat ik ook heel fijn vond, was dat u heel duidelijk bruikbare tips en aanwijzingen voor de praktijk heeft gegeven voor zowel ouders als ook voor de leerkrachten. Heel erg bedankt.
  • Zit nog na te stuiteren. Ik heb veel ideeën ook voor in de klas en ik kan niet wachten om ermee te beginnen, heerlijk.
  • Groepsproces in de praktijk laten zien tijdens de plenaire presentatie was een erg leuke interactieve vorm.
  • Fijne tips wat betreft de inhoud. Presentatie was super. Wat een humor, een verademing om naar te luisteren/mee te doen.
  • ZEER inspirerend persoon! Vertelt zeer enthousiast en bevlogen. Hele concrete voorbeelden, ook uit de praktijk. Zeer herkenbaar voor de luisteraar.
  • Goed, authentiek, gedurfd.

 

praktische informatie

Voor wie? Voor iedereen, die meer wil weten over het aanpakken en voorkomen van pesten en cyberpesten.
Tarief  & voor-waarden Online voorlichting  op maat d.m.v. een workshop of lezing van ongeveer anderhalf uur over pesten, cyberpesten en sociale veiligheid voor één of meer personen (maximaal 90 mensen) kost 300,– euro. Als de workshop of lezing op locatie wordt gegeven, bereken ik ook reiskosten van 1,00 per kilometer en eventuele parkeerkosten.

Voor een bijdrage aan congressen maak ik een offerte op.

Voor de via SBO gegeven cursus tot anti-pestcoördinator, kunt u hier kijken voor de kosten en de manier van inschrijven. U kunt zich als individu inschrijven, maar ook als team.

Hier vindt u de voorwaarden…

waar? In principe online via uw online-systeem of via ZOOM.
Beschik-baarheid In overleg op maandag, donderdag of vrijdag.

Heeft u interesse of vragen? Neemt u dan gerust contact met me op.