Baas: je functioneert goed! Je bent ontslagen!

Soms snap ik iets niet helemaal. Heb je iemand die uitstekend functioneert en wat doe je dan? Ontslaan natuurlijk, het contract niet verlengen. Logisch toch? De meeste zullen nu denken dat ik een gaatje in mijn hoofd heb, maar toch gebeuren dit soort zaken.

 

Kinderombudsman Dullaert doet uitstekend zijn werk, daar is zelfs zijn baas, de ombudsman, het over eens. Toch zal zijn baas de ombudsman hem per 1 april niet voordragen voor herbenoeming, want Dullaert past niet binnen het team, dat de ombudsman wil samenstellen.

 

Ik word dan zo nieuwsgierig. Wat voor soort team wil de ombudsman samenstellen, dat je daar een uitstekende kinderombudsman voor opoffert. Ik ben vast een beetje dom, maar ik zou denken dat een kinderombudsman moet opkomen en aandacht moet vragen voor kinderrechten en dat doet Dullaert uitstekend en met resultaat. Daar is m.i. de voorkeurssamenstelling van een team ondergeschikt aan, als dit al daadwerkelijk de reden is.

 

 

Ik heb Marc Dullaert een keer gezien op een expertmeeting tegen pesten. Wat mij opviel was zijn betrokkenheid, gedrevenheid en daadkracht. Voor mij is kinderombudsman Marc Dullaert een voorbeeld van hoe een kinderombudsman moet functioneren. 

 

Er loopt een petitie om Marc Dullaert te laten blijven. Hier kunt u de petitie vinden en tekenen, als u dat wil... Marc Dullaert komt op voor de kinderen. Nu kunnen wij opkomen  voor Marc Dullaert.
 
Tip voor de baas: zelf ontslag nemen, een eigen bureau of bedrijf beginnen en dan je eigen team samenstellen.
 
Ook na dit interview van Nieuwsuur op 4 februari 2016 met de ombudsman over het niet verlengen van het contract van de kinderombudsman begrijp ik het gedwongen vertrek van Dullaert nog steeds niet.
 

Of..... is het misschien toch allemaal een 1 aprilgrap?
.

© 1996 - 2018 Posicom te Weesp  Kvk (gooi en eemland): 32063590   -  Posicom voor het aanpakken,voorkomen en verwerken van pesten & cyberpesten.