Therapie bij pesten

Therapie bij pesten voor als je wordt gepest

Niemand heeft het recht om jou als kind, puber of volwassene te pesten, maar als het dan helaas toch gebeurt, wil je vast weten wat je kunt doen en hoe je dat kunt doen. Wil je dat leren en oefenen? Dan ben je van harte welkom. Ik ben als therapeut helemaal gespecialiseerd op het gebied van pesten en wil jou graag ondersteunen om aan een door jou gekozen doel te werken, totdat jij tevreden bent.

Het traject bestaat vaak uit:
  • gratis kennismaking en als je dan besluit om door te gaan het onderstaande.
  • enkele wekelijkse sessies;
  • vervolgens om de paar weken een sessie om de puntjes op de “i” te zetten;
  • monitoren (blijven volgen) door bijvoorbeeld om de paar maanden even contact te hebben over hoe het gaat;
  • afronden als je tevreden bent.

Gratis kennismaking

Ons eerste contact is vaak via e-mail of telefoon. Als u wilt, kunt u daarna gratis kennis komen maken in mijn praktijk te Weesp. Gratis en vrijblijvend, zodat we kunnen nagaan of het klikt en of ik wat voor u of uw kind of puber kan betekenen. U kunt tijdens de kennismaking uw verhaal doen en al een beetje aangeven wat uw wensen zijn en ik kan aangeven wat nodig is om u zinvol te kunnen ondersteunen. Daarnaast kunt u door de reis naar Weesp meteen bekijken of de afstand tussen uw woonplaats en Weesp een voor u te overbruggen afstand is. Dat is voor iedereen weer anders. Mensen kiezen soms heel bewust voor therapie bij mij, omdat ik als therapeut helemaal gespecialiseerd ben op het gebied van pesten en cyberpesten.

Enkele wekelijkse sessies

In de wekelijkse sessie kijken we naar de doelen, die jij je gesteld hebt. Daar gaan we aan werken. Voor de één is dat heel praktisch van wat kan ik doen en wat hoort school te doen, tot het (opnieuw) opbouwen van zelfvertrouwen, ervaren dat je mag zijn wie je bent, angstregulatie, ontwikkelen van moed en wat je verder nodig hebt om je doelen te bereiken.

vervolgsessies

Vaak na vier à vijf sessies ben je al een heel eind verder. Je weet wat je kunt doen en hoe je dat kunt doen. Je probeert het één en ander uit en samen bespreken we hoe dat uitpakt. Wat werkt goed en wat werkt minder. Dat gaan we finetunen.

pestverleden verwerken met EMDR

Tijdens de sessies kan blijken dat het pesten heel veel impact op je heeft. In overleg met jou kan ik dat ook behandelen bijvoorbeeld met EMDR. Een methode, die zeer snel werkt. Eén tot een paar sessies zijn vaak al voldoende om het vervelende gevoel van het pesten te verzachten of te neutraliseren. EMDR is geschikt voor kinderen en volwassenen.

monitoren

Vooral kinderen in de basisschoolleeftijd en pubers vinden het vaak prettig om, nadat we eigenlijk gestopt zijn, toch zo nu en dan te kunnen vertellen (via e-mail, telefoon of in de praktijk) hoe het loopt.  Je hebt ook kinderen, die monitoren na een succesvolle periode niet meer nodig vinden. Weer anderen geven aan, dat ze zelf wel weer contact opnemen, als dat nodig is. Al deze vormen zijn uiteraard prima.

afronden

Jij bepaalt of we klaar zijn. Dan ronden we af.

.

praktische zaken

Voor wie? Voor mensen, die last hebben van pestgedrag. Voor kinderen, pubers en volwassenen.
Tarief consult / sessie: 60,– euro per sessie van ongeveer een uur.

U krijgt tijdens of achteraf een rekening en betaalt dan via uw bank. De bovenstaande bedragen zijn BTW-vrij, omdat het individuele therapie betreft.

Vergoeding is met een aanvullende verzekering vaak (voor een deel) mogelijk, omdat het hier therapie betreft. U kunt bij uw verzekering navragen of dit ook voor u het geval is. De onderstaande gegevens heeft u dan nodig:

Naam therapeut: Theo Klungers
NBVH Lidnummer: 03112
AGB praktijk: 90/12403
AGB therapeut: 90/033433
RBCZ: 403177R

Aangesloten bij en ingeschreven in het wettelijk verplichte register van de geschillencommissie SCAG 

Mijn  praktijk is door de beroepsvereniging NBVH gevisiteerd op 28 juni 2019. De conclusie was, dat de praktijk voldoet aan alle gestelde eisen.

Hier leest u meer over de privacyregeling.

waar? In de praktijk te Weesp. Gratis parkeren met voldoende parkeerplek en op loopafstand van station Weesp.
Beschik-baarheid in eigen praktijk: In overleg op maandag, donderdag, vrijdag of zaterdag.

Wil je nagaan of ik iets voor je kan betekenen m.b.t. het bovenstaande? Maak dan gerust een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

therapeut: Theo Klungers. Lees meer…

Zit u in acute geestelijke nood, neemt u dan a.u.b. direct contact op met uw huisarts en/of www.113.nl of bel 0900-0113.